Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2011 Perşembe

TİRAMİSU


Kek kısmı için: 1 adet hazır kakoulu pasta tabanı, 1 büyük bardak ılık su, 2 çorba kaşığı neskafe, 2 çorba kaşığı toz şeker,isteğe göre evde ne varsa likör-vodka-viski :)
Krema için:4 su bardağı süt, 1 paket labne peyniri, 3 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı toz şeker
Kremayı yapmak için süt, un ve tozşekeri bir tencereye alıp,ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz-ocaktan alıp labne peynirini içine karıştırıp blendırdan geçiriyoruz.Bbu arada su, ikişer çorba kaşığı neskafe, toz şekeri varsa içkimizi karıştırıyoruz. Kekin iç yüzlerini bununla ıslatıyoruz. Kremayı ıslatılan kekin üzerine kalın bir şekilde sürün,2.kat keki kapatıp kalan kremayla tamamen kaplıyoruz. Krema tamamen soğuduktan sonra çay süzgeci yardımıyla kakao ve Türk kahvesi karışımını serpiyoruz. Donduruyoruz...

Bu seferlik abartıp kenarına tek tek SIKILMADAN-YORULMADAN-BIKMADAN-İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE damla çikolataları dizdik :)
ve sanırım bu son oldu...

Afiyet olsun-çok hafif oluyor,tavsiye edilir.