Bu Blogda Ara

29 Haziran 2010 Salı






FIRINDA SEBZELİ TAVUK

Kandil nedeniyle aileme güzel bir sofra hazırlamak istedim. Bütün tavuk yapmayı cok uzun zamandır istiyordum ama cesaret edemiyordum,blogun ve kandilin serefine kolları sıvadım.
Bütün tavugu sabahtan iyice yıkayıp derisini temizledim ,zeytinyagı-tuz-karabiber-kırmızı biber-bahceden topladıgım biberiye-yarım turunc suyu-kekik ile marineleyip agzını kapatarak buzdolabına koydum. Aksam uzeri kucuk soganları-patatesi-biberi-sarımsagı biraz kızartıp geniş yuvarlak,fırına konabilecek bir tepsinin kenarlarına dizdim. Marinelenmiş tavugu da arkalı ve onlu kızartarak tepsinin ortasına yerleştirdim.Üzerine biberiye ekleyip,turuncun yarısını da sıkıp fırına verdim.Önce uzerini folyolayıp,daha sonra kızarması icin folyosunu çıkardım.200 derecede yaklaşık 1 saat pisti-ben cok dakikalara inanmam,illa ki yemegin tadına bakıp da karar veririm :) Çıkarınca uzerine bahceden topladıgım maydonozları da serpince daha bir şirin gorundu sanki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder