Bu Blogda Ara

3 Ağustos 2010 Salı




TATNI YİYENİM,ÇOK TATNI ONANIM :)

Beni bu bloğu yapmaya teşvik eden tatnı insan, bu da sana teşekkür hediyesi-hep tatnı olalım diye :)



İLK REÇEL DENEYİMİ

Yayladan tek tek topladığım böğürtlenleri iyice yıkayıp büyük bir tencereye koydum,üzerine de göz kararı şeker. Ocağın en kısık ayarında şeker eriyene kadar pişti,eriyince altını iyice açıp 10-15 dakika kadar böğürtlenler hopladıktan sonra ocaktan alıp balkona güneşe koydum-koyuluğunu ayarlamak güneşte kalma süresine bağlı. Çok korkmuştum ama çok güzel oldu mayhoş ve hafif sulu. Böylece reçel sınavını da geçmiş oldum. :) Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Behey Küncü,
    Yok mu şöyle Tarçınlı falan bir tatlı bilen ve anlatan?

    YanıtlaSil
  2. Reçel sınavını başarıyla geçen, dünyanın en tatnı aşçısının tatnı reçelini yeme şerefine nail olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum...

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil