Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2010 Cuma




MERCİMEKLİ KÖFTE

Yaylada 5 çayı :) 1 bardak kırmızı mercimeği yıkayıp tenceremize koyuyoruz, içine 1 orta boy patatesi de soyup –küp küp doğayıp içine atıyoruz, 3 bardak kadar da su koyup haşlanmaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tavaya 3-4 soğanı küçücük doğrayıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz (gerçi soğan hiçbir zaman pembe olmuyor ama öyle denmiş bir kere... )pembe olunca :) içine tuz ve biber-domates salçası koyup eritiyoruz, (acı olmasını isterseniz biraz da kırmızı pul biber atabilirsiniz) ocaktan alıyoruz.
Kişi sayısına göre koyduğumuz çay bardağında, bulguru genişçe bir kaba koyuyoruz. (Ben her zaman 2 bardak fazla koyarım-çok seviyorum ,kalınca daha sonra da yiyorum.) Tenceremizdeki mercimek patates su karışımını iyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp bulgurun üzerine döküyoruz ve iyice yoğuruyoruz-bulgurun kıtırı geçene kadar. Daha sonra soğan-salça karışımını da ilave ediyoruz, tuz-karabiber-kimyon da atıp tekrar yoğuruyoruz. 1 demet kadar maydanozu da kıyıp içine karıştırıyoruz. Eğer sert olursa biraz sıcak su ilave edilebilir-çünkü yumuşak olması esastır.
Yanına da soğanlı bir salata yaparsanız, bir de çay demlerseniz çok güzel olur. Afiyet olsun. :)


1 yorum: