Bu Blogda Ara

9 Eylül 2010 Perşembe




GÜLLAÇ-iyi bayramlar

Nedense sadece ramazan ayında yaptığımız ama aslında 12 ay versen yiyebileceğimiz çok hafif bir tatlı. Bu yılda Bayrama özel yaptım-güllaç sezonu finali.

1.5 litre kadar sütün içine 3 bardak kadar şeker koyup ocağın üzerinde şeker eriyinceye ve el yakmayacak sıcaklığa kadar sütü pişiriyoruz. Ocaktan alıp içine dileyenler 1 çay kaşığı kadar gül suyu koyabilir- açıkçası ben pek tasvip etmiyorum.
Genişçe bir tepsiye güllaçların parlak yüzleri üste gelecek şekilde tek tek süt dökerek ve elimizle de yumuşatarak- 2 kata bir arasına ceviz dökerek tepsiyi tamamlıyoruz.En üste de kalan sütümüzü döküyoruz biraz donmasını bekliyoruz. Üste de cevizini serpip nar-böğürtlen-çilek gibi meyvelerle de süslüyoruz. Kaç tabak hesabını tutmadan yiyoruz. Afiyet olsun-İYİ BAYRAMLAR OLSUN...

Not : Önemli olan güllaç yapraklarının parlak kısımlarının üste gelmesi-bu kısımların üzerine süt dökmemiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder