CANIM NE İSTERSE :) eğer çok açsam ve canım özellikle belli bir yemeği istediyse o yemeği kim,ne kadar güzel de yaparsa yapsın asla doymam-çünkü doyabilmem,mutlu olmam için onu benim yapmam gerekiyor :) O ZAMAN CANIMIZIN İSTEDİKLERİNE....
Bu Blogda Ara
9 Eylül 2010 Perşembe
GÜLLAÇ-iyi bayramlar
Nedense sadece ramazan ayında yaptığımız ama aslında 12 ay versen yiyebileceğimiz çok hafif bir tatlı. Bu yılda Bayrama özel yaptım-güllaç sezonu finali.
1.5 litre kadar sütün içine 3 bardak kadar şeker koyup ocağın üzerinde şeker eriyinceye ve el yakmayacak sıcaklığa kadar sütü pişiriyoruz. Ocaktan alıp içine dileyenler 1 çay kaşığı kadar gül suyu koyabilir- açıkçası ben pek tasvip etmiyorum.
Genişçe bir tepsiye güllaçların parlak yüzleri üste gelecek şekilde tek tek süt dökerek ve elimizle de yumuşatarak- 2 kata bir arasına ceviz dökerek tepsiyi tamamlıyoruz.En üste de kalan sütümüzü döküyoruz biraz donmasını bekliyoruz. Üste de cevizini serpip nar-böğürtlen-çilek gibi meyvelerle de süslüyoruz. Kaç tabak hesabını tutmadan yiyoruz. Afiyet olsun-İYİ BAYRAMLAR OLSUN...
Not : Önemli olan güllaç yapraklarının parlak kısımlarının üste gelmesi-bu kısımların üzerine süt dökmemiz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder