Bu Blogda Ara

8 Eylül 2010 Çarşamba




SASÜLYE
(MELİS'İN DEYİMİYLE)

Fasülye maşallah bin çeşit:boncuk-sırık-ayşe kadın gibi.Henüz daha hangisi daha güzeldir öğrenemedim- o yüzden kafama göre takılıyorum. :)

Soğanı küp küp doğruyoruz,yağda kavuruyoruz-ben zeytinyağı ve ayçiçek yağını karıştırıp koyuyorum. Salça da ekleyip (biraz domates, biraz biber salçası),tuzunu koyup biraz daha kavuruyorum. Fasulyeleri boylamasına ikiye bölüp,enlemesine kesiyorum-daha çok tadı çıkıyormuş gibi geliyor. Soğanla fasulyeyi karıştırıp biraz daha kavuruyorum,fasulyeler biraz pişmiş oluyor. Daha sonra doğranmış domateslerimi de karıştırıp,1 bardak kadar da üzerine su döküp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

( Fotoğraftaki fasulye de daha ocağın üzerinde kaynıyor.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder