Bu Blogda Ara

9 Eylül 2010 Perşembe




GÜVEÇ

Yaylada haftasonları yapılan yemeklerden ilk 3 arasına girer. Kolaydır-lezzetlidir-piknik havası yaratır.

Derin bir güveç içerisine önce etlerimizi diziyoruz,kemikli olması daha da takdire şayandır. Doğradığımız bol soğan ve sarımsağı salça ile birlikte etle yoğuruyoruz ve Üzerine irice doğranmış patlicanları koyuyoruz.Üst katına bol bol domates doğruyoruz ve en üste de biberlerimizi yerleştiriyoruz. Tuzunu serpiyoruz, eğer etimiz yağsızsa biraz yağ gezdiriyoruz. Güveci aliminyum folyo ile kapatıp en yakın taş fırına götürüyoruz-söylenen saatte de gidip alıp afiyetle yiyoruz.

Eğer evin yakınlarında fırın yoksa evimizin fırınında- güvecimiz yoksa fırınımızın tepsisinde de pişirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder